Tarihçe

İngiliz Dili Eğitimi Anabilim dalı 1985 yılından beri eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim vermektedir. Lisans programını bitirenler diledikleri takdirde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda İngilizce öğretmeni olarak görev alırlar.

Öğrenciye Kazandırdıkları

• Bilinçli, sorumlu ve çağdaş öğretmenlik ilkeleriyle donanmış bir eğitimcilik anlayışı,
  • Son dönem eğitim çalışmalarını bilen ve uygulayan öğretim becerisi,
  • Teknolojik gelişmelere uygun ders hazırlayabilen bir öğretmen profili.

Staj ve İş Olanakları

Anabilim dalı öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda staj ve uygulama olanaklarına sahiptir. Ayrıca, özel öğretim kurumlarında staj yapma ve yarı zamanlı çalışma olanakları da bulunmaktadır.

Araştırma Alanları

Uygulamalı dilbilim, pedagoji, kültür ve edebiyat öğretimi, sınıf yönetimi, ders araçları ve teknoloji geliştirme, beceriler.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi B-Blok
İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı