Lisansüstü çevrimiçi giriş sınavlarının detayları için tıklayınız.

İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı, lisansüstü çevrimiçi giriş sınavları, yüksek lisans için 14-15 Eylül, doktora için 16-17 Eylül tarihlerinde, Eğitim Bilimler Enstitüsü’nün ilan ettiği ön değerlendirme listeleri (link) esas alınarak gerçekleştirilecektir.

Çevrimiçi görüşmeler, ön değerlendirmeyi geçen yüksek lisans adaylarıyla 15’er dakikalık, doktora adaylarıyla ise 20’şer dakikalık aralıklar halinde, Microsoft Teams yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir. MS Teams, tarayıcılar üzerinden de çalışabilmesine rağmen, adayların yazılımı indirerek bilgisayarlarına kurmaları önerilmektedir.

Mülakat randevuları, adayların adlarına göre alfabetik sırayla gerçekleştirilecektir. Randevu saatleri ve diğer detaylar yüksek lisans (link) ve doktora (link) adayları için ayrı ayrı sayfalarda ilan edilmiştir. İlgili sayfaların en üst kısımlarında randevu tarihlerine yönelik Meeting Link sekmeleri bulunmaktadır. Bu kısımlar sınav günlerinde etkin hale gelecektir. Sınav günlerinde, sırası gelen adayın yanında “Wait in the Lobby” ifadesi belirecek ve bu uyarı, adayın Meeting Link sekmesine tıklaması için bir çağrı işlevi görecektir. “Wait in the Lobby” uyarısı, bir önceki aday toplantıya dahil olduktan (“In the Room” uyarısı ile belirtilecek) sonra görüneceğinden, MS Teams toplantısına katıldıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra toplantıya girme imkânı bulabileceğinizi de not etmenizi rica ediyoruz. Teams odasına giriş yaparken Adınız ve Soyadınız şeklinde isim girmenizi bekliyoruz. Lütfen randevu saatinize en az bir saat kala, ilgili sayfadaki güncellemeleri takip etmeye başlayınız. Randevu saatinde görüşme odasına giriş yapmayan adaylar için telafi görüşmesi yapılma imkânı bulunmamaktadır ve bu aday sınava katılmamış sayılacaktır. Tüm olası teknik sorunlar (internet bağlantı hızı vb.) adayların kendi sorumluluğunda olup, ilgili hazırlığı adayların sınav öncesi tamamlaması beklenmektedir. Ses ve görüntü kalitesi gibi çevrimiçi toplantıda önem arz eden unsurların görüşme saatinden önce test edilmesi önerilmektedir.

Sınav esnasında, adaylara ilgili sayfa üzerinden bildirimleri Contact Person olarak bilgileri sunulmuş öğretim elemanlarımız gerçekleştirecektir. Kendilerinin e-mail adresleri de sayfada sunulmuştur. Sınav içeriği ile ilgili bilgilerin sorulması ve sınavı etkilemeyecek durumların bildirilmesi için öğretim elemanlarımızla temasa geçilmemesi rica olunur.

Bu duyuru metninde yer alan hususları dikkat okumanızı rica eder, başarılar dileriz.

İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı adına,

Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Balaman

ubalaman@gmail.com

Yüksek Lisans Randevu/Bilgilendirme Linki için tıklayınız.

Doktora Randevu/Bilgilendirme Linki için tıklayınız.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi B-Blok
İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı